Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alapítványok és egyéb szervezetek képes leírás - Munka.tlap.hu
részletek »

Alapítványok és egyéb szervezetek - Munka.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: munka.tlap.hu » Alapítványok és egyéb szervezetek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Magyar Soros Alapítvány

Magyar Soros Alapítvány

A Soros Alapítvány az elmúlt több mint két évtizedben a legnagyobb - nem magyar állami pénzből gazdálkodó - független támogató szervezetként összesen 150 millió dollárral - azaz majdnem 30 milliárd forinttal - járult hozzá a nyílt társadalom intézményesüléséhez Magyarországon. A nyolcvanas években a rendszerváltás egyik katalizátoraként, a rendszerváltás után a kultúra, a kortárs művészetek területén, a szociális, egészségügyi, köz- és felsőoktatási szektorban, valamint a roma civil társadalomban zajló modellértékű kezdeményezések támogatójaként az Alapítvány 40 ezer szervezet pályázatát támogatta, több ezer művészt, tudóst, tehetséges diákot részesített ösztöndíjban. Az alapító, Soros György szándékainak megfelelően az Alapítvány tevékenysége 2004-ig fokozatosan szűkült, 2005-től pedig már nem indultak új programok. Az Alapítvány tevékenységének döntő részét ebben az időszakban a magyarországi civil szektor fenntarthatóságát célzó Trust program lebonyolítása, továbbá az Alapítvány programjaink értékelése, az eredmények dokumentálása, archiválásra történő előkészítése tette ki. A Magyar Soros Alapítvány irodája 2007. december 31-én bezárt.

Országos Foglalkoztatási Közalapítványt

Országos Foglalkoztatási Közalapítványt

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítványt (OFA) 1992. június 30-án hozta létre a Munkaügyi Minisztérium, 1997. január 1-i közalapítvánnyá történő átalakításakor az alapítói köre kibővült a Magyar Köztársaság Kormányával. Kiemelten közhasznú jogállását 1998-ban jegyezték be. A szervezet ezt követően is megtartotta az OFA betűszót, ami az alapításkori nevéből származik (Országos Foglalkoztatási Alapítvány). A szakmai felügyeletet az OFA tevékenysége felett a mindenkori foglalkoztatás-politikáért felelős minisztérium, jelenleg (2008) a Szociális és Munkaügyi Minisztérium látja el. Vagyonkezelő, döntéshozó és képviselő testülete a kilenctagú Kuratórium, a munkaszervezet tevékenységét Felügyelő Bizottság ellenőrzi. Az OFA pályázati programjai hazai finanszírozásúak, támogatásukhoz forrást a Munkaerő-piaci Alap biztosít. Küldetése a munkanélküliség enyhítésének, a foglalkoztatás bővítésének a szolgálata, amivel fontos szerepet tölt be a hazai foglalkoztatáspolitikai intézményrendszerben. Feladatait az Alapító Okirat rögzíti. 2008-ban szervezetünk 86 fő munkatárssal, 45 fő független szakértővel, 6 monitorral és két szakértői bizottsággal látja el feladatait.

Önkéntes munka az alapítványnál

Önkéntes munka az alapítványnál

Önkéntes munka! Diákoknak nyári gyakorlat izgalmas helyszínen! Aki szeretné magát gyerekek között kipróbálni, természetismereti, állatismereti foglalkozások lebonyolításában vagy szervezésében részt venni. Jelentkezzen önkéntesnek! Lovas és kutyás programjainknál, állataink bemutatásánál kísérőkre, a többi programjainknál aktív résztvevőkre, segítőkre van szükségünk.

Társadalom és Tudomány

Társadalom és Tudomány

Feladataink A 'Társadalom és Tudomány' Oktatási és Fejlesztési Alapítvány átfogó feladatai: - a társadalom és a felnőttképzési piac közti információcsere, interakció koordinálása, katalizálása - hálózati szinten megvalósuló információ-szolgáltatás on-line és piaci hálózatokon - a hallgatói oldal érdekképviselete - innovatív on-line oktatási megoldások tervezése, fejlesztésük felügyelete - oktatási célú szoftverek tervezése - tanácsadás - a felnőttképzési piac szondázása, minőségellenőrzés - kutatói és kiadói tevékenység Háttér Az Alapítvány létrehozását, társadalmi szerepvállalását széleskörű felmérés, egyeztetés, és szakmai párbeszédek sora előzte. Céljaink, feladataink hosszú listát képeznek, megvalósításukon és népszerűsítésükön folyamatosan dolgozunk. Az alapítvány nem pusztán az oktatási szempontok vizsgálatához vett és vesz igénybe szakmai segítséget, hanem rendszereinek informatikai, gazdasági és piaci tervezéséhez is. Munkánk biztos alapját tapasztalt hálózatépítő, pénzügyi és marketing szakemberek jelentik.

Tuti menü